ЕВЕ КОГА ЌЕ СЕ ОТВОРИ ТАЈНОТО ПИСМО НА ЕЛИЗАБЕТА ВТОРА

Покојната кралица Елизабета II ја посети Австралија во ноември 1986 година. Во оваа прилика таа напиша писмо до граѓаните на Сиднеј, а писмото тајно се чува во трезор во зградата […]

ПРИСТИГНА ЗАСИЛУВАЊЕ преку воздушен коридор во Украина

НАТО реализираше нова достава на оружје за Армијата на Украина, со кое веќе се отвора можноста за нова мобилизиација и зголемување на бројноста на припадниците, бранители од руската агресија. Доставата […]

АВСТРАЛИЈА: Хомосексуалноста е грев и треба да се казнува

Едно христијанско училиште во австралискиот град Бризбејн предизвика незадоволство поради тоа што од родителите се бара да потпишат договор за упис кој се однесува на хомосексуалноста како грев и го […]

Видео / Ѓоковиќ oди во пpитвop

Новак Ѓоковиќ повторно беше тема за австралискиот правен систем откако повторно му беше укината визата, а потоа неговите адвокати поднесоа жалба. Судијата Ентони Кели го префрли случајот во Сојузниот суд, […]

ШПАНИЈА отвара истрага, му се намерачија на Нолета

Додека Новак Ѓоковиќ ја чека одлуката на австралиските власти за статусот на визата, прво одбиена, а потоа вратена, нов проблем доаѓа од Шпанија, каде што е покрената истрага како влегол […]

МЕХМЕД АЛИ соседот на Ноле: Готов е, вчера ќе го каснеше бубашваба

Мехди Али е еден од мигрантите сместени во хотелот во Мелбурн, кој стана светски познат откако во него заврши Новак Ѓоковиќ како миграциски проблем, откако не му беше дозволено да […]