(Вo живо) Пoлициjaта тpгна да го aпcи Ѓoковиќ

Спорт

Адвокатскиот тим на Ѓоковиќ на суд ја победи Австралија па судијата Ентони Кели ја укина одлуката за укинување на визата на тенисерот.

После тоа, министерот за имиграција Алекс Хок го задржа дискреционото право да му ја одземе визата на Новак. Според последните информации од Австралија, полицијата започнала акција за апсење и приведување на Новак, кој се наоѓа во просториите на неговите адвокати во Мелбурн.

Следете ја драмата од Австралија во живо:

https://www.facebook.com/watch/?v=403201071552887