РЕЗИЛ – Со години ги лажеа дека ќе ги вработат, сега го поништија огласот за 1.117 здравствени работници?!

Во голготата за редовно вработување на 1.117 здравствени работници, дојдовме до разрешница – ПОНИШТУВАЊЕ НА ОГЛАСОТ за редовно вработување во ЈЗУ “Здравствен дом на Скопје”, наменет (?) за лицата кои […]

СКАНДАЛ: БУЈАР ОСМАНИ во Индија испратил амбасадор за кој судот одлучил да му се конфискува незаконски стекнат имот

Зошто Османи во Индија испратил амбасадор за кој судот одлучил да му се конфискува незаконски стекнат имот? Амбасадорот Слободан Узунов треба под итно да биде отповикан од Индија затоа што […]

Билјана Ивановска : „НИКОЈ НЕ БЕШЕ РАЗРЕШЕН, А ПЕТ ГОДИНИ ЗБОРУВАМЕ ЗА НЕПОТИЗМОТ, предложивме иницијативи за одговорност“

„НИКОЈ НЕ  БЕШЕ РАЗРЕШЕН, А ПЕТ ГОДИНИ ЗБОРУВАМЕ ЗА НЕПОТИЗМОТ, предложивме иницијативи за одговорност“ Рангирањето на Фридом хаус не се разликува со состојбите искажани во извештајот на ЕК за напредокот […]

Мицкоски: Ме шокираше изјавата на Пендаровски дека очи немало да им види на граѓаните ако не го гласаат- за навредите и ваквите закани треба да се извини

Од тоа што можам да следам во кампањата, тоа се пораки кои се вообичаени и во делот на преткампањата, гледам дека во албанскиот условно кажано блок кампањата се води со […]

РЕАКЦИЈА на Македонски концепт за приведувањето на Фуркан Салиу

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА 08 Април 2024 ГОДИНА Случај Фуркан Салиу – очајнички обид да продолжи неказнивоста на девијантното поведение на албанскиот шовинизам Партијата Македонски Концепт, во врска со инцидентот на […]

ВАНДАЛИЗАМ и ДЕВИЈАНТНО ОДНЕСУВАЊЕ во кампања – општествените норми немаат моќ поради корупцијата во општеството

Четврт ден од изборната кампања. И денес кандидатите ќе продолжат со презентирање на своите програми низ државата. Реториката се засилува, а кај некои набрзо исплива на површина  вандализмот, девијантното поведение […]

Тошковски: Утре фотографирање за лична карта без термин

Лицата кои наполниле 18 години и немаат лична карта утре ќе можат да се фотографираат без термин Секој еден од нашиве млади граѓани кои што наполниле 18 години или ќе […]

(Видео) ОБЈАВЕНО како „северна“ ќе стои во НОВИОТ граѓански Устав

Прв пат е објавена идејата за начинот на кој „северна“ ќе биде внесена во новиот граѓански Устав на Македонија, од страна на лидерот на Македонски Коцепт, Петар Богојески во Студио […]