ПРИСТИГНА ЗАСИЛУВАЊЕ преку воздушен коридор во Украина

Европа

НАТО реализираше нова достава на оружје за Армијата на Украина, со кое веќе се отвора можноста за нова мобилизиација и зголемување на бројноста на припадниците, бранители од руската агресија.

Доставата беше извршена со најголемиот транспортен авион Ан-124-100 во светот, од украинско производство. Тоа е најмоќниот транспортен карго авион, кој херојски без разлика на ризиците успешно ја заврши мисијата.

Западот испорача воена помош за Украина, пред се на сликата се американски хаубици М777 и австралиски оклопни возила Бушмастер.

Украинската армија станува се посилна од ден на ден и ги зголемува можностите за одбрана од руската агресија врз независна земја, спротивна на сите меѓународни правила.