АНЏЕЛА се зафати, СДСМ и ДУИ во шах мат позиција

Сите кои прават притисок, закани или корумптивни зделки во македонското судство, да бидат повикани на одговорност, за ТВ 24, порачува американската амбасадорка во земјата, Анџела Агелер. На прашањето како го […]

ГУЖВА ПРЕД ГОЛ: ЗНМ бира претседател, масовно се гласа

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска одржува редовно годишно изборно собрание на кое ќе се избираат нов претседател, како и членови на Управниот одбор, надзорниот одбор и на Судот […]

НОВ БУГАРСКИ КЛУБ во Кавадарци, основаат продавачите на пасоши

Добре Митрев, претседател на граѓанското здружение „Македонско – бугарско пријателство“ ќе биде организатор на отварање на уште еден бугарски клуб во Македонија, по примерот на тие во Битола и Охрид. […]

БИТОЛСКО ШАНКУРЕ започна да „продава“ деца по Бугарија

Битолското шанкуре, гладно за кеш, Славчо Неделковски откако остана без копанка од Министерство за култура поради сродноста со министерката која во моментов го уништува тоа министерство, се одлучи за ситни […]

СМЕНЕТЕ уште еднаш УСТАВ и готово, нема гаранции за влез во ЕУ

Македонија се наоѓа пред важна одлука дали преку претстојната промена на Уставот ќе го трасира патот за отворање на поглавјата во поединечни области, како на пример економската политика или владеењето […]

БОГОЈЕСКИ: Забрана за БАЛИСТИ, тоа е фашистички термин

По повод донесениот Закон за забраната за употреба на имиња на личности, организации и настани поврзани со фашизам, нацизам и антисемитизам, лидерот на партијата Македонски Концепт, Петар Богојески бара доследно […]

БОГОЈЕСКИ: Голем грев ќе падне врз нас, ЦРКВАТА ја продаваат за фирми во Дубаи и Делхи

Почитувани граѓани, последниве 3 месеци зајковци ја оттуѓуваат најважната, нашата, татковинската, светата, мајката на сите Македонци… ја пазарат Охридската Архиепископија! – реагира на својата фан страна лидерот на партијата Македонски […]

ВОНРЕДНИ ВЕСТИ: Се повампири ТЕФТЕРЧЕТО на Гоца

Повторно се појави тефтерчето на Гоца во Судскиот совет, само што сега тоа е тефтерчето на Зајко за избор на клучните позиции во Академијата за судии и обвинители. Тројцата новоизбрани […]

УЖАСНА ВЕСТ: „ТАЛЕНТИТЕ“ ОД ВЛАСТА ШТЕДАТ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Вкупно 23 барања за остварување на правото на надоместок за попреченост биле одбиени во 10 центри за социјална работа во државава поради условот навршени 65 години што го предвидува член […]