ДОКТОРИТЕ за сертификатите на Филипче

Ако биде потребна потврда за извршена имунизација, најмалку со една доза, тоа ќе се коси со Резолуцијата 2361 (2021) на Парламентарното собрание на Советот на Европа, иако таа, наводно, „не […]

КРИВИЧНА одговорност за Филипче по тврдењата на Пановски

После неколкуте меки шамари за министерот Филипче и неговата неспособност од страна на професорите на Медицински факултет во Скопје, проф. Пановски денес со завршен удар. Тој објави дијаграм на развој […]

д-р Кузмановски: Чипoт не ти е во рaмoтo, туку го носиш во џебот!

Д-р Кузмановски, преку обемна објава на социјалната мрежа Фejcбук, ја објаснува ситуацијата со кopoнaвиpycoт, вaкцинaциjaтa и имyнoлoгиjaтa. Во прилог може да го прочитате целиот статус:

СКАНДАЛ: Даниловски со шамари за Филипче

Епидемиологот Драган Даниловски кој секојдневно дава совети на граѓаните и ги соопштува своите ставови за текот на пандемијата јавно ги повика своите колеги од Комисијата за заразни болести и Комитетот […]

МНОГУ ВАЖНО: За муслимани може, за христијани не може во болница Гостивар

До сега беше забележано „секуларното“ држење на ДУИ, во одност на верскиот радикализам кој се појавува во земјава. Дали притисокот од други происламистички партии во власта или од џихадистичко – […]

Влада: Се анализира лeгaлизaциjа на кaнабиc

Во Владата се одржа вториот состанок на „Работна група за подготовка на измени и дополнувања на законодавството за дeкpиминaлизaција, лeгaлизaциja и искористување на медицинските, социјалните и економските придобивки на кaнaбисот”. […]

10 неверојатни факти за пчелите

1. Речиси 90% од дивите растенија и 75% од водечките глобални земјоделски култури зависат од опрашување на животните. Една третина од храната која ја внесуваме зависи од опрашувачите. Посевите што […]