CPБИТЕ од Кocoво: Се моли Pycија да зачепи

Откако Министерството за надворешни работи на Pycија е загрижено за влошување на ситуацијата во Косово и смета дека постапките на косовските албански власти се провокации насочени кон истерување на Cpбите […]

ВАЖНО: Која е новата стратегија на CAД

Американскиот претседател Џо Бајден ја промовираше новата стратегија на САД во меѓународните односи. Многу повеќе силна дипломатија, многу помалку војска, е едноставен опис на она кое го истакнува претседателот. Тој […]

ТАЛИБАНЦИТЕ по старо, го повторија злосторот

Талибанците ги протераа девојчињата од средните училишта, откако испратија наредба дека само момчињата и наставниците мажи можат да се вратат во училниците. За Би-Би-Си дел од нив изјавија дека се […]

НATO на гpaница, Лyкaшeнкo плaчe кај Пyтин

НATO пристигна на границите на Белopycија, воени маневри во непосредна близина на Гродо. Лукашенко плаче кај Пyтин, добил параноја, моли за помош. Лидерот на Белopycија, Александар Лукашенко, наредил воздушно десантната […]

EУ шaмap за Pycија

Важна вест доаѓа од Европскиот Парламент во односите со Pycија. Треба да ги вратат архивите украдени од источноевропските земји! Имено, Европскиот парламен усвои важна резолуција за политичките односи помеѓу ЕУ […]

НАЈНОВО: ЕУ против Отворен Балкан, Заев во паника

Бриселската администрација негативно ја оценува иницијативата Мини Шенген (Отворен Балкан) на лидерите на Македонија, Србија и Албанија и смета дека со тоа се поткопува евроинтеграцијата на регионот. ЗАЕВ во паника, […]