ДОБРО УТРО со Аматерката: Македонците ЌЕ ЈА ПРЕЖИВЕАТ  амбициозната, будалетинка Апасиев, но неможат да го преживеат ПРЕДАВСТВОТО на македонскиот народ

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Цицерон: „Една нација може да ги преживее своите будали, па дури и амбициозните,  но не може да го преживее предавството однатре“. Аматерката: […]

ДОБРО УТРО со Аматерката и „АПАСИЕВ СИ ЛАЕ И ДРАМИ, А ТЕНДЕРИТЕ СИ ВРВАТ“

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет ДИРЕКТОРИТЕ ОД ЛЕВИЦА ВО НЕРАСКИНЛИВА „ВРСКА“ СО ФИНАНСИЕРИТЕ НА ДУИ?! Неодамна беа јавно откриени договорите за јавни набавки помеѓу некои од директорите […]

ДОБРО УТРО со Аматерката и ГРАНДИОЗНИОТ НАРЦИЗАМ на Димче до „ТОНЕЊЕ“ на Левица

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Со ГРАНДИОЗНИОТ НАРЦИЗАМ на Димче до “ТОНЕЊЕ“ на Левица И покрај вчерашниот резултат преку кој гласачите им одговорија на  Левица за нивниот […]

ДОБРО УТРО со Аматерката и подадена рака за НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНУВАЊЕ – шанса за ПОБЕДА НА СТРАСТА НА СРЕБРОЉУБИЕТО

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкултет Светиот апостол Павле вели: “Коренот на сите зла е среброљубието” (1. Тим. б,10), затоа од него произлегуваат омразата, кражбите, зависта, разделбите, збрканоста, покоста, жестокото […]

Сега е историска шанса да станеме Бугари за да такви можеби станеме Европјани

Тешко нам што во денешно време, главно случување во општеството и државата се протестите на кој грчевито се бориме да ја одржиме државноста и националниот идентитет на мнозинството граѓани во […]

КОЛУМНА Малески: Нема „доста е“ во меѓународната политика

Нема „доста е“ во меѓународната политика пишува: проф. Денко Малески Америка, во основа, е едно бенигно чудовиште. Спремно е да седне на преговарачка маса да разгова и со најмалата држава […]

КОЛУМНА АТАНАСОВСКИ: Еден милион и осумстотини илјади слепци, болниот од Велес ги води!

Еден милион и осумстотини илјади слепци, болниот од Велес ги води! пишува м-р. Благојче Атанасовски, политички аналитичар На сите меѓународни истражувања, Македонците (читај: македонските граѓани), заедно со Турците, биле рангирани […]