(Фото) ОВОЈ инсект официјално го доби името по Новак Ѓоковиќ, ви личи на Ноле?

Откриен и опишан е нов вид пештерски инсект кој го добил името Duvalius djokovici (Duvalius на Ѓоковиќ), во чест на трофејниот тениски шампион Новак Ѓоковиќ. Научниот труд со откривање и […]

Видео / Ѓоковиќ oди во пpитвop

Новак Ѓоковиќ повторно беше тема за австралискиот правен систем откако повторно му беше укината визата, а потоа неговите адвокати поднесоа жалба. Судијата Ентони Кели го префрли случајот во Сојузниот суд, […]

ШПАНИЈА отвара истрага, му се намерачија на Нолета

Додека Новак Ѓоковиќ ја чека одлуката на австралиските власти за статусот на визата, прво одбиена, а потоа вратена, нов проблем доаѓа од Шпанија, каде што е покрената истрага како влегол […]

ДОБРО УТРО од Аматерката со ЈУ сервис на Ноле

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкyлтeт ЈУ СЕРВИС НА НОЛЕ Носителот  на најголемиот орден на СПЦ-Св. Сава, познат како еден од најдобрите движачи по теренот со супериорна агилност, […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со македонската правда за Нолета

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Легендата оди вака… Македонците барале правда, но молеле Бога да не ја најдат?!? Дали може да ја демантираме оваа легенда? Секако да! Во контекст на приказната со […]