ИНТЕРЕСНО: НОЛЕ на страна на Украина, нуди поддршка

Спорт

Украинскиот тенисер Стаховски во моментов е во армијата во Киев, каде што е подготвен да ја брани државата од нападот на Русија ја објави содржината на пораките испратени од Новак Ѓоковиќ.

Тенисерот Новак Ѓоковиќ, му се јавил на украинскиот колега кога слушнал дека тој е ангажиран како војник од воената резерви, за да му понуди поддршка во овие воени времиња.

Неколку дена подоцна, Сергеј Стаховски, кој го бранеше Ѓоковиќ за време на драмата во Австралија, ја објави преписката која ја имал со Новак Ѓоковиќ.

Иако можеби делува непристијно да се објавува приватна комуникација, сепак може да му се опрости на храбриот украински тенисер, кој можеше со своето богатство да биде било каде во светот, а тој одлучи да остане во Киев и да ја прави својата земја.

– Стако, како си ти? Дали сте на бојното поле? Мислам за тебе и се надевам дека сè ќе се смири. Те молам кажете ми што е најдобриот начин да ти помогнам … финансиска или било која друга помош “, му напишал Ѓоковиќ на Стаховски.