ТУРЦИЈА на колена, огромна инфлација, никогаш не било полошо

Турција се соочува со рекордно ниво на инфлација уште од 2002 година. Според објавените официјални податоци, инфлацијата во земјата достигна 36,08 отсто. Оваа инфлација, којашто е повеќе од седум пати […]

EPДОГAH зaбегa, cитyациjaта вo Тypциja cтанyва драматична – ЊУJOPK TAЈМC

Ердоган верува дека неговите економски политики ќе функционираат и дека ќе може да го убеди електоратот во нивната валидност. ЕРДОГАН Постојат само избори и ништо повеќе! Турскиот претседател Реџеп Таип […]

ИНФЛАЦИЈА или шпекулација?!

Денарот е стабилен. Да бидеме внимателни со шпекулациите за девизниот курс на денарот затоа што тие не му користат никому. Народната банка има доволно инструменти да го заштити денарот, порача […]