Мухамед со ЈОК на Заев

Заев попи корпа! Премиерот Зоран Заев имал обид да се слика со македонските фудбалери за политички поени. Заеме дека македонските политичари секогаш спортот го користат за сопствена политичка кампања. Во […]

Пентагон ја разгледува одлуката за ставање на знамињата на „Гордоста“ во базите

Пентагон ја разгледува одлуката утврдена минатата година со која се ограничуваат знамињата што можат да бидат истакнати во воените бази. Можноста за промена доаѓа кога Месецот на гордоста се слави […]

Охрид нова жртва на СДСМ

Откако Македонија беше жртвувана со Преспанскиот договор, сега СДСМ бара нова жртва. Информирана е јавноста за приказната на Заев дека нема ЕУ за нас, ама ние ЕУ ќе ја донесеме […]

Пандев со приватен авион во Македонија

Како што е познато македонската фудбалска репрезентација ја очекува пласман на Европско првенство за што веќе отпочнаа подготовките. Главна ѕвезда во нашиот национален тим дефинитивно е капитенот Горан Пандев кој […]

Власта ги замени Комитите со Шверцери на Европско

ШВЕРЦЕРИ СЕ КООРДИНАТОРИ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ НАВИВАЧИ НА ЕВРОПСКО Владата одлучи целосно да ги понижи Комитите. Таа назначи координативно тело кое би ги „олеснило“ тие обиди. Тоа тело се состои од […]

Дали ќе премолчиме

Министерот за надворешни работи Бујар Османи денеска го претстави проектот М Карта. Наменет за граѓани со потекло од Македонија. Како симболично признание за нивниот несебичен ангажман во насока на промоција […]