Младите од Србија најмногу ги сакаат Македонците и Црногорците

Младите во Србија имаат најпозитивен однос кон припадниците на црногорската и македонската националност, а најнегативен однос кон албанската, покажа овогодинешниот Алтернативен извештај за положбата и потребите на младите во Србија, […]

Aмepикaнcки HДИ со дoбpи вести за ЗAEВ, лoши за CДCM

HДИ (Hационален Демократски Институт) од CAД е една од повеќето меѓународни организации кои дејствуваат во Македонија. Таа за разлика од ИPИ која е дел од американските републиканци, НДИ важи за […]

ИPИ: Дojде живoт самo за 1% од грaѓaнитe

Американскиот Меѓународен републикански институт ИРИ публикуваше анкета за состојбите во Македонија, спроведена во првиот квартал од 2021 година. Резултатите се неочекувани. Во поглед на перцепцијата на граѓаните на нивната лична […]

ИРИ: Расте незадоволството од владата на Заев

Американскиот Меѓународен републикански институт публикуваше анкета за состојбите во Македонија, спроведена во првиот квартал од 2021 година. Резултатите се неочекувани. Во поглед на очекувањата во иднина, особено дали Заев ги […]

Анализата на ИРИ покажува очајна состојба

Американскиот Меѓународен републикански институт публикуваше анкета за состојбите во Македонија, спроведена во првиот квартал од 2021 година. Резултатите се неочекувани. Според таа анкета во Македонија никој не се интересира за […]

ИРИ: Граѓаните разочарани бараат алтернатива

Американскиот Меѓународен републикански институт публикуваше анкета за состојбите во Македонија, спроведена во првиот квартал од 2021 година. Резултатите се неочекувани. Граѓаните очајни и без доверба во политичарите и институциите. Ситуацијата […]