ХАЈРЕДИНИ со шамари по министрите на ЗАЕВ

После шамарите за Бујар Османи, на ред за шамарање кај екс министерот за финансии Џевдет Хајредини дојде и Артан Груби. „Можеби од денешната комфорност, удобност може да кажеме дека тогашната […]

Екс министерот Хајредини за актуелниот министер Османи

На својот ФБ профил, поранешниот министер за финансии на Република Македонија Џевдет Хајредини ги коментираше изјавите на Бујар Османи и неговиот грчки колега Дендијас. Дендиас нè пофали дека сме го […]

Фрчковски, Богојески и Хајредини за УЧK и Oxpидcки договор

После 20 години од рамковниот Охридски договор, сеуште во стручната и научна јавност нема дефиниција на случувањата во земјава од 2001 година. Кои се причините, целите и резултатот од тој […]

Поранешниот министер Хајредини жестоко кон Заев

Пишува поранешниот министер за финансии Џевдет Хајредини На својот фејзбук профил, поранешниот министер за финансии Џевдет Хајредини дирекно се обрати до Зоран Заев. Заев и во иднина ќе стори сè […]

Хajpeдини има нешто да му каже на премиерот Заев

Пишува поранешниот министер за финансии Џевдет Хајредини На својот фејзбук профил, поранешниот министер за финансии Џевдет Хајредини дирекно се обрати до Зоран Заев. Тој има забелешки на она во што […]