ХАЈРЕДИНИ со шамари по министрите на ЗАЕВ

Политика

После шамарите за Бујар Османи, на ред за шамарање кај екс министерот за финансии Џевдет Хајредини дојде и Артан Груби.

„Можеби од денешната комфорност, удобност може да кажеме дека тогашната елита требало директно да учествува во референдумот што придонесе за распад на поранешна Југославија и можеби ова солидарно учество ќе овозможеше меѓусебно разбирање и донесување на еден помодерен и мултиетнички Устав, кој ќе овозможеше рамноправност без мајоризација во одлучувањето, рече Груби.

П.с. Ниту постои денешна комфорност и удобност, ниту референдумот во Македонија придонесе за распадот на поранешна Југославија. Денеска “комфорност и удобност” постои само за Груби и партиските и државните функционери на власт, кои крадат од своите граѓани.“ – напиша Хајредини на својот ФБ профил