Хajpeдини има нешто да му каже на премиерот Заев

Политика

Пишува поранешниот министер за финансии Џевдет Хајредини

На својот фејзбук профил, поранешниот министер за финансии Џевдет Хајредини дирекно се обрати до Зоран Заев.

Тој има забелешки на она во што денес се претвори СДСМ, за кое едно време гласаа етнички Албанци, со надеж дека ќе се раковиди домаќински државата.

„Заев стана премиер со гласовите на Албанците кои на 11 декември 2016 не гласаа за ДУИ, туку за СДСМ. Откако по тоа се поврза со хулиганите на Чаир, со тие на удба до гроб верни и од тие на црната листа, тоа никогаш веќе нема да се случи.“ му пораќа Хајредини на Заев.