EKCKЛУЗИВНO: Пишман патриотите ја признаа СEВEPНA

Пишман патриоти заљубени во Северна Граѓаните често се замајуваат од т.н. патриоти, кои името не го даваат, Северна не ја прифаќаат, на последните избори ветуваа и се колнеа дека ќе […]

Заев: „Северна“ влегува во ФФМ?

Грчката влада жестоко реагира за настапот на македонската фудбалска репрезентација под кратенката МКД за Македонија или под амблемот на ФФМ. На грчките реакции одговор дадоа министерот Османи и ФФМ, со […]

И „Северна“ не поминува, Грција ни даде ново име!

Во моментов премиерот Заев се обидува пред домашната јавност да покаже особена соработка со Грција и нивниот премиер Мицотакис. Изјавите на Заев и Димитров се цутат рози помеѓу Македонија и […]