(Видео) ОБЈАВЕНО како „северна“ ќе стои во НОВИОТ граѓански Устав

Изјави, Македонија, Политика

Прв пат е објавена идејата за начинот на кој „северна“ ќе биде внесена во новиот граѓански Устав на Македонија, од страна на лидерот на Македонски Коцепт, Петар Богојески во Студио 10 на Телевизија 24.

Ова е уникатна идеја и до сега никој не ја кажал, освен овој политичар. Решението е одлично, особено што ќе се распишува нов референдум за граѓански устав на земјава, што е шанса за санација на последиците од Преспа.

Емисијата ја водеше новинарот Огнен Јанески, а истата може во целост да ја погледнете на следен линк: