Во Македонија УМИРААТ луѓе поради заблуда

Ефективноста на вакцините против смртен исход сé уште е прилично висока, неделава околу 87% и не покажува знаци на влошување. Морталитетите кај вакцинираните и невакцинираните (постари од 60 години) изминатата […]

BAKЦИHИ фaкти и митoви, eве кoнечнo дa знaeте (видeo)

ШЕФОТ НА CЗО ТЕДPOС: “BAKЦИHИPAHИTE ЛИЦА ЈА ПРЕНЕСУВААТ ЗAPAЗАТА И МОРААТ ДА ВНИМАВААТ ДА НЕ ГИ ЗAPAЗАТ ДРУГИТЕ” Иако цело време зборуваме дека постојат научни докази, односно студии според кои […]

БPEМEНИТE да се вaкциниpaaт

Италијанскиот Национален институт за здравство препорачува бремените жени да се вакцинираат против Ковид-19 по првите три месеци од бременоста. Во соопштението се наведува дека на жените им се препорачува да […]

КРИВИЧНА одговорност за Филипче по тврдењата на Пановски

После неколкуте меки шамари за министерот Филипче и неговата неспособност од страна на професорите на Медицински факултет во Скопје, проф. Пановски денес со завршен удар. Тој објави дијаграм на развој […]

СКАНДАЛ: Даниловски со шамари за Филипче

Епидемиологот Драган Даниловски кој секојдневно дава совети на граѓаните и ги соопштува своите ставови за текот на пандемијата јавно ги повика своите колеги од Комисијата за заразни болести и Комитетот […]

БОГОЈЕСКИ: Одложете почеток на учебна година

Во услови на енормно зголемување на бројот на заразени од корона, а сеуште невакциниран огромен дел од популацијата, во јавноста е отворена дискусија за потребата од итни мерки за спречување […]

СКАНДАЛ: Филипче продолжува со глупости

Откако умреа илјадници луѓе во Македонија, откако не успеа навреме да набави вакцини, а ние Македонците се себепонижувавме со вакцинирање кај соседите, Министерот Филипче не успеа ниту да ги засили […]