БОГОЈЕСКИ: Одложете почеток на учебна година

Живот, Изјави, Македонија

Во услови на енормно зголемување на бројот на заразени од корона, а сеуште невакциниран огромен дел од популацијата, во јавноста е отворена дискусија за потребата од итни мерки за спречување на нов бран. Во таа дискусија се вклучи и Петар Богојески со свое размислување на социјалните мрежи.

Богојески напиша:

КОРОНА КАРАНТИН ‘21

Се повеќе мои лични пријатели, кои и прележале и се вакцинирале, повторно се заразуваат од корона и тоа со сериозни симптоми!

Можеби треба да се одложи почеток на учебна година за 01. октомври 2021 година, а да се прогласи целосен карантин во текот на септември?!?

Не сум стручен за областа, но не гледам поинакви ефикасни мерки против нов силен заразен шпиц оваа есен!

ЦЕЛОСЕН КАРАНТИН И ЗАТВОРЕНИ ГРАНИЦИ МОЖЕ ДА НЕ СПАСАТ ОД ПОГОЛЕМА КРИЗА!?!

Добро РАЗМИСЛЕТЕ!

Јас само гласно размислувам, без да се мешам во работата на експертите!

May be an image of sky, road and street