Германскиот министep за здравство лично вакцинираше две деца (видео)

Германскиот министер за здравство Карл Лаутербах лично вакцинираше две деца за време на посетата на центарот за вакцинација во Хановер, јави телевизијата Велт. Оваа недела во Германија започна вакцинацијата на […]

Војници со ТУЖБА до Министерство за одбрана

Федералниот суд во Канада ќе ја разгледа тужбата поднесена од четворица припадници на канадските вооружени сили во врска со наредбата на Министерството за одбрана за задолжителна вакцинација против коронавирус, јави […]

ВАЖНО: Сите на вакцина!

Министерството за здравство соопштува: Во текот на вчерашниот ден е забележан значително зголемен интерес за вакцинација помеѓу граѓаните. Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата, а во тек […]

Пановски: Доколку набавеа вакцини на време, ќе спасевме најмалку 1000 луѓе

Др. Пановски е еден од најгласните лекари во земјава, кои работите ги кажаа од напред. Тој за неспособноста на министерот Филипче да набави вакцини, даде уникатна изјава. Битно беше во […]