бучковски

БУЧКOBCKИ вo жaлocт, ocтана бeз cпонзopи, штo дoговopaл cо Зaeв

Тешки денови за тенковскиот политичар Бучковски. Во Бугарија му пропаднаа шефовите од кои чекаше награда, а во Македонија му замина спонзорот. Бучковски во жалост, соопшти дека Зоран Заев бил најдобриот […]

бучковски

БУЧKOBCKИ ocтанa бeз нaгpaда, шиpи дeфетизaм

Промената на власта во Бугарија, отварањето на можноста за составување на нова бугарска проевропска влада, не му се допадна на македонскиот награден преговарач Бучковски. Самото губење на позициите на наградувачите […]

ПOCЛEДИЦИ oд нагpaдата зa Бyчкoвcки, cкaндaли вo Бyгapиja

После скандалозниот и нарачан ТB настап на „наградениот“ македонски преговарач Владо Бучковски, последиците во Бyгapиja сеуште се присутни. Особено се погодени младите и проевропски политичари кои се единствената шанса за […]

БУЧКОВСКИ: ВМРО ДПМНЕ поддржува компромис со Бугарија

Поранешниот премиер, а сегашен преговарач со Бугарија Владо Бучковски ја кажа тајната за решение на бугарското прашање и тргање на ветото за Македонија. Според него се ќе се реши ако […]

СКАНДАЛ: Софиска авантура! Бучковски шета, народ плаќа!

Договорот помеѓу Владата и преговарачот со Бугарија, господин Бучковски останува тајна. Од информациите до кои може да се дојде кај извори од кабинетот на премиерот Заев, Бучковски има доста комотна […]