СТАВ Богојески: Три причини ја спречија ЕУ да се прошири на Балкан

Одлуката на Европскиот Совет да не започне пристапни преговори во Македонија и Албанија во 2024 година има свои причини, но и последици, изјавува Петар Богојески, лидер на партијата Македонски Концепт. […]

ВОНРЕДНО (видео): Апасиев и Максим се на потег, дали ќе им дозволат?

ВОНРЕДНО (видео) обраќање на лидерот на Македонски Концепт Петар Богојески за обединување на опозицијата под услови кои ќе ги кажат Апасиев од Левица и екипата на Максим Димитриевски. Дали се […]

ПРЕС: Легати на идолите на нацијата – идентитет во 21ви век

Пресконференција на политичка партија Македонски Концепт за промоција на Проектот „Легати на идолите на нацијата“, дел од Програмата „Рестарт ЗА Македонија ’24“. Пораката ја упати Тим лидерот за култура во […]

СТАВ: Намалете ги каматите!

Намалете ги каматите! анализа на Петар Богојески, докторанд на економски науки и лидер на партијата МК Тргнувајќи од податоците за вкупната нето добивка на банкарскиот сектор за првите девет месеци […]

ПРЕС на Македонски Концепт за ЕУ извештај

Пресконференција на политичка партија Македонски Концепт во врска Извештај на ЕУ за напредок на Македонија во интегративниот процес кон Унијата. Се обрати националниот тим лидер на партијата, Петар Богојески. Само […]

(Видео) УДАРНА ДОЗА „патриотизам“ во Бетмен Шоу

МКДенес го споделува Вечерното Богдан Шоу на Илиевски каде гости беа Петар Богојески, лидер на партијата Македонски Концепт, Стојанче Ангелов, лидер на партијата Достоинство и Александар Пандов, лидер на Патриотски […]

ХИМНАТА треба да се корегира, Касами во затвор

Етничкиот шовинизам има свои носители, а тоа се пред се политичари од албанската етничка заедница во Македонија. Тоа е неприфатливо и казнено поведение, а истите треба да бидат подложени на […]