НАЈНОВО: Објавена химната на Отворен Балкан

Во текот на денот беше објавена химната на новата Југославија, наречена Отворен Балкан. Без премногу да се вознемирувате, не станува збор за „Хеј Словени“, туку сосема друга химна. Албанците од […]

НАЈНОВО: Објавена новата заклетва на Заев, што ќе биде новата химна на Македонија

После „успешниот“ Преспански самит во Охрид, со утната содржина, име и место, и насилното однесување на меѓународниот фактор кон нашиот најценет, благочестив и Богопомазан премиер Заев, во знак на револт […]

Дали позеленуваат химната, грбот и знамето на Македонија?

Сите медиуми проширија силна порака од Али Ахмети, дека наводно тој преговара со премиерот Зоран Заев за промена на химната, знамето и грбот. Таа вест беше молскавично демантирана од СДСМ […]