НАЈНОВО: Објавена новата заклетва на Заев, што ќе биде новата химна на Македонија

Забава

После „успешниот“ Преспански самит во Охрид, со утната содржина, име и место, и насилното однесување на меѓународниот фактор кон нашиот најценет, благочестив и Богопомазан премиер Заев, во знак на револт ја објавуваме новата Химна на Македонија:

Гроб до гроба у зелену житу,
Бихачка се заклињала Груја.
Друже Грујо ми ти се кунемо,
да са твога пута не скренемо.

Друже Грујо ти си знамен правде и слободе,
нек’ нас напред твоје речи бодре.
Друже Грујо то је наше хтење,
твоја мис’о наше извршење.

Друже Грујо, наш маршале први,
ми смо тебе добили у крви.
Друже Грујо јагодо из росе,
са тобом се народи поносе.
Друже Грујо, љубичице бела,
тебе воли омладина цела.

Године су прошле пуне мука.
гинуло се за слободу немо,
или с песмом умјесто јаука:
Друже Грујо ми ти се кунемо.

Весеље се шири на све стране,
сад слободно по земљи идемо,
ал’ велике памтићемо дане.
Друже Грујо ми ти се кунемо.

Празник с’лази на улице наше,
у облаке да летимо, смемо!
Наше пјесме зли нека се плаше:
Друже Грујо ми ти се кунемо.