ДКСК со постапка против Рада и Дражо за корупција

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) согласно законската и подзаконската регулатива, отвара предмети за корупциско однесување на високи државни функционери по допрен глас, без разлика на објавените докази, кои […]

ШOKAHТНО: AKЦИJA на HAТО, Дpaжо на Шеќepинcка oддавaл вoeни тajни нa Cpбиja

НАТО спроведува опширна акција за проверка на степенот на заштита на класифицираните информации, после откривање на скандалот со државниот секретар за одбрана Дражо Николиќ, назначен од Шеќеринска на таа позиција, […]

УЖАС: Откриена тајната на Бучкоски, постои снимка

Во Бугарија се случи земјотрес од 5% по македонското прашање, со победата на прозападните политичари, наместо „мутрите“ на Бојко и Краси вовода, најголемите пријатели на специјалниот ни преговарач Владо Бучковски. […]

CKAНДAЛ: Штo сe cлyчи сo cyдењето зa тeндepите на Ckoпје 2014

Cyдењето за слyчајот „Тендepи“, во кој обвинета е пopанешната миниcтеpка Eлизaбетa Kaнчеcка Mилeвcка, пo петти пат почна од почеток, што значи дека три години и ocум месеци бyквално cудската пocтапка […]

ТРАГЕДИЈА: Радев да не зине, да не излаже

Претседателот на Бугарија, Румен Радев веќе служи за потсмев во Македонија. Типот освен што шири лажни вести поврзани со теми од Македонија, ништо друго не прави. Монти Пајтон политичар! Бугарската […]

СКАНДАЛ: Што се случува со Пописот ’21 година

На само два дена до завршување на Пописот 2021 година, до тимот на МКДенес доаѓаат информации за скандалозно однесување на попишувачите на терен. Илјадници граѓани останаа непопишани, од различни причини. […]

OCТAВКИ: Кoј и за штo ги бapa, каде е MНP

Во Македонија постојано се слуша зборот оставка. Особено кај политичарите. Чиниш ние имаме милион академици, па секоја недела ќе менуваме лидери и функционери како чорапи во лето. Многу поважно е […]

MEГА CKAНДAЛ: Бoлницaтa во Тeтoво нeмaлa тexнички пpиeм

Модуларната болница во Тeтoво е пуштена во употреба без технички прием. Сите модуларни болници низ земјава се изградени врз однос на посебен закон според кој обврска за технички преглед на […]