СКАНДАЛ (Видеа) МВР тепа малолетни ДЕВОЈЧИЊА пред хотел Русија

Хроника

Вечерва се случи скандал пред хотел Русија, кога МВР тренираше „строгочу“, па во вишок на агресивен адреналин, нападна девојчиња кои вледуваа во такси возило.

На видеата се гледа дел од настанот, каде специјалци на МВР, вооружени до заби, напаѓаат и влечат деца – девојчиња кои влегуваат во такси возило, без никаква причина.

Во исто време останатите полициски службеници ги напаѓаат другите граѓани кои се обидуваат да го снимат настанот и да им помогнат на девојчињата.

Нападнати и под закана биле и малолетни девојчиња кои со телефонски апарати го снимиле настанот. МВР барало да бидат избришени сите снимки, со незаконска интервенција им ги одземале телефоните и правеле увид во приватноста на содржините на видео записите.

МКДенес бара објаснување од МВРО на Обиџуко, кој го повторува делото, каде во слични настани беше убиено малолетно дете – Мартин Нешковски. Дали вечерва требаше да бидат убиени малолетни девојчиња, поради дивеење на партиските орди на власта???