СКАНДАЛ: ВЛАСТА промовира ИСТОПОЛОВ брак ВО УЧЕБНИЦИ

Македонска граѓанка Драгана Спасевска од Скопје на својот профил на фејсбук, објави фотографија од работна тетратка од која децата учат за среќно семејство во ОУ „Кирил и Методиј“ во скопски […]

ДРАМА СО ДОЈАВИТЕ ЗА БОМБИ ЗА ИЗНУДА НА ОНЛАЈН НАСТАВА?!

Дали драмата со дојави за бомби во средните училишта е всушност подготовка полесно да се прифати онлајн настава?! Знаејќи дека престои тешка зима, а заради економска и енергетска криза, онлајн […]

СКАНДАЛ: Македонија прифатила АЛБАНСКИ УЧЕБНИЦИ, нема учебници за МАКЕДОНЦИТЕ

Со денешниот почеток на учебната година почна примената на унифицираниот буквар за сите Албанци во Албанија и во Косово. Тоа било наложено и за Македонија, а зајковата Влада прифатила имплементација […]

КОЈ ГО „ХАКНА“ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ !?

Официјалната веб-страница на Министерството за образование и наука продолжува да не работи по синоќешниот сајбер напад. Неколку часа на сајтот на ова министерство стоеше пораката „Нападнати од грчкиот хакерски тим […]

МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ со подршка за НАСТАВНИЦИТЕ и ВОСПИТАЧИТЕ

„Имате полно право на протест и на вашите легитимни барања за враќање на достоинството на просветната професија“, стои во реакцијата на Македонски Концепт во врска најавениот генерален штрајк на наставниците […]

СДСМ спрема партизација во образованието!?

Во вечерашното гостување на Сител телевизија претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски истакна дека спорниот закон за наставниците на мала врата овозможува груба партизацијаво образованието, а за повисоки плати треба владата […]

ДОБРО УТРО од Аматерката со УРНИСАНО образование на Мила

пишyвa д-p. Aмaтepкaтa, вoнpeдeн пpoфecop нa eдeн фaкyлтeт УРНИСАНО образование на Мила Министри за образование во независна Република Македонија одлучувале, донесувале закони, ратификувале документи и ја создавале сликата на образованието […]

ПPOHAJДЕНA изгyбенa чecтикa во Влaдa, пpoвеpeте коja

Миниcтepкатa за обpaзованиe и нayкa во заминување, Mилa Цapoвcка учествуваше на конференција во Cтpaзбyp организирана по повод една година од основањето на Опсерваторијата за изучување историја, на која беа евалуирани […]