СКАНДАЛ: ВЛАСТА промовира ИСТОПОЛОВ брак ВО УЧЕБНИЦИ

Живот, Македонија

Македонска граѓанка Драгана Спасевска од Скопје на својот профил на фејсбук, објави фотографија од работна тетратка од која децата учат за среќно семејство во ОУ „Кирил и Методиј“ во скопски Центар.

Станува збор за официјално дадена домашна работа за I- во одделение во ОУ.” Св. Кирил и Методиј” Скопје-Центар, на официјални работни листови испачатени од Министерство за образование.

На ливчето, како илустрација на среќно семејство се нацртани двајца мажи и дете, а поделе две жени во врска, а децата треба да објаснат кој е рецептот за среќно семејство.

„Ваква “грешка” на наставник кој го дал ова работно ливче и не е баш грешка. Jeton Shaqiri министре!

Кога веќе имате најава дека ќе вршите измени во законот за основно образование, тогаш веднаш да ги измените и членовите од законот во кој се вметнати термините кои се против уставни и без законска регулатива! Знаете добро за што зборувам!

Секое полнолетно лице нека избере да биде што сака и нека се определи како сака, но тој, па ни било кој друг нема право да го наметнува ова на НАШИТЕ ДЕЦА од најрана возраст!

Семејството го сочинуваат МАЈКА И ТАТКО! МАЖ И ЖЕНА! БЕРЕТЕ УМ!“ – напиша Спасевска

Откако увидоа дека имаат работа со апатичен народ и лесноподмитлива аморфна маса која не протестира и не се буни за ништо, сега посегнаа кон ново перење на мозок и на најмладите односно нова индоктринација дирекнто насочена кон нашите децата, коментираат граѓаните на социјалните мрежи.