ПОТПИШИ петиција за ГРАЃАНСКИ УСТАВ на овој линк

Откако граѓанската иницијатива за Референдум за нов граѓански Устав пристигна на разгледување во Собранието на Македонија, денес започната е on line петиција за собирање на 150.000 граѓански потписи. Граѓаните информираат […]

ДА ПОТСЕТАМ, зошто ние Македонците сме за ЕУ и дали треба да продолжиме

Често ЕУпесимистите или луѓето кои се длабоко разочарани од ЕУ, делумно со право, нас посветените борци за целосна интеграција на Македонија во ЕУ не нарекуваа ЕУфундаменталисти, но забораваат да истакнат […]

БОГОЈЕСКИ со поддршка за ОХРИЃАНИ, имаат право на самоодбрана согласно ЕУ стандарди

Лидерот на Македонски Концепт, Петар Богојески со поддршка на Охриѓани кои се бранат од постојаните напади на избугарените шовинисти, кои користат екстремен говор на омраза и историски негаторизам, што е […]

МЕГА СКАНДАЛ: ВЛАДАТА стои зад БУГАРСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ што прогонува Македонци

После потписот на министерот за надворешни работи Бујар Османов на Протоколот бр.2 со Бугарија, во Македонија се појави феномен на прогон на илјадници Македонци кои не мислат како Бугарија, преку […]

СКАНДАЛОЗНО (ВИДЕО): Албанци понижуваат школски ДЕВОЈЧИЊА во центар ОХРИД

На социјалните мрежи, албанските болни шовинисти се пофалија со нивни дејци кои во центарот на Охрид, провоцираат и понижуваат деца – девојчиња од школите, облечени во народни носии. Организирана група […]

СРПСКА ГНИДА со напад кон МАКЕДОНЦИТЕ, создадени биле од ТИТО

Локален функционер на Народна странка на Србија на Вук Јеремиќ упатува навредливи пораки до Македонците. Извесен Бојан Лазиќ од локалниот клуб на Народната странка во белградската општина Раковица врз основа […]

ИСЧЕЗНАТИ милиони Македонци во Бугарија, каде се денес?

ДАЛИ БУГАРСКИОТ СТАТИСТИЧКИ ИНСТИТУТ ГИ ФАБРИКУВАЛ И ШТЕЛУВАЛ БРОЈКИТЕ ОД ПОПИСОТ НА НАСЕЛЕНИЕТО Бугарската ирационална и антимакедонска политика повторно исплива на површина и преку последните информации во врска со пописот […]

БУГАРИЈА во шок, ЦЕПЕНКОВ бил „антически’ Македонец

ЦЕПЕНКОВ СЕ ПОИСТОВЕТУВАЛ СО МАКЕДОНЦИТЕ НА АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ Марко Цепенков е еден од плејадата преродбеници, кој, во етничка смисла, се сметал за потомок на Древните Македонци на Александар Македонски. Прикажуваме […]

(Видео) СТРАШНО СВЕДОШТВО од Бугарија, едно момче не се потпишало како Бугарин, еве како завршило

На социјалните мрежи се појави страшно сведоштво од жена сведок, која била полномошник од Бугарија, задолжена да ги попишува Македонците како Бугари во 1965 година. Таа е очевидец и директен […]