РАСПАДНАТ автопатот “Гоце Делчев“, дали ќе има одговорност

Автопатот „Гоце Делчев“ на линија Скопје – Штип се распаѓа во буквална смисла на зборот. Иако е нов автопат од само неколку години, тој никогаш не успеа да профункционира во […]

НAJНOВO: Како Бyгapиja го пpeдaлa Гoце Дeлчeв

БУГАРИЈА го предала Гоце Делчев пред Илинденското востание Од една страна по налог на Русија, Бугарија ја одлагала поддршката за подготовки на Илинденското востание, а од друга страна инсистирала тоа […]

Вучич: Гоце е Бугарин!

Српскиот претседател Вучич ја изневери Македонија и Македонците. Тој даде изјава која не шокираше сите нас. Во присуство на бугарскиот претседател Радев, тој изјави:; „Што се однесува до промената на […]