ПОТПИШИ петиција за ГРАЃАНСКИ УСТАВ на овој линк

Македонија

Откако граѓанската иницијатива за Референдум за нов граѓански Устав пристигна на разгледување во Собранието на Македонија, денес започната е on line петиција за собирање на 150.000 граѓански потписи.

Граѓаните информираат за следново:

ПЕТИЦИЈА ЗА НОВ ГРАЃАНСКИ УСТАВ (трае пократко од минута)

https://www.peticijaonline.com/referendum_za_gragjanski_ustav?u=8592751

Почитувани македонски граѓани,

од овој момент започнуваме со on line петиција за собирање на 150.000 потписи за нов граѓански Устав на Македонија, без Бугари во него, при што ќе биде бетониран македонскиот етнички идентитет, јазик, култура, историја или се она што го означува македонскиот народ!

“ДАЛИ СТЕ ЗА НОВ ГРАЃАНСКИ УСТАВ СО ПРЕАМБУЛА НА НАЦИОНАЛНА ДРЖАВА НА РАМНОПРАВНИ МАКЕДОНСКИ ГРАЃАНИ И ПОЛНО ПРАВО НА ИНДИВИДУАЛНО САМООПРЕДЕЛУВАЊЕ?“

НОВ УСТАВ кој ја определува ИДНИНАТА на државата, а не ја опишува сегашноста!

Сите да бидеме Македонци во Македонија!

Гоце Делчев напишал граѓански Устав на Организацијата!

Крушевската Република имала граѓански Устав!

Илинден е граѓанска револуција за слобода на Македонија и на сите кои се родени во неа!

Потпиши се за себе и за иднината на своите деца!

Потпиши се за унитарна, обединета, европска и прогресивна Македонија!!!

*прво отвори линк и потпиши петиција!

**сподели ја на социјални мрежи!

*** испрати ја до твоите пријатели преку телефонски контакти или емаил!

БИДИ ДЕЛ ОД ИДНИНАТА НА МАКЕДОНИЈА!

Петицијата може да ја отворите на следен линк и да потполните неколку полиња, а на крај да означите – потпишав!

https://www.peticijaonline.com/referendum_za_gragjanski_ustav?u=8592751