(Видео) СВЕТИ СПАС во Скопје е свето место за нас МАКЕДОНЦИТЕ

Македонија, Политика

Петар Богојески, лидер на новата партија Македонски Концепт, при учество во дебата на Канал 5 Телевизија, ги прецизираше црвените линии за нивната партија во однос на бугарското прашање.

Богојески го образложи и ставот за чествувањето на роденденот на Гоце Делчев и што нивната партија има да истакне во таа насока, зошто е толку важно тоа место за Македонците.

Погледнете го краткото видео, на кој тој посочува и решение за акутната состојба во односите помеѓу двете земји: