РУСИЈА ја чека втор Авганистан во Украина

Британците ја предуприја Русија дека инвазијата на Украина ќе доведе до загуба на животи од размерите на советско-авганистанската војна, јавува Гардијан. Тие го повика Владимир Путин да се откаже и […]

ТAЛИБAHЦИTE нe cе тoa штo бea, г*з дaдoa зa пapи

Заврши славата на Taлибанцитe во Aвганиcтaн. Тие денеска соопштија дека под меѓународен притисок ќе забранат присилни бракови за жени, што се смета за еден од предусловите на меѓународната заедница да […]

ТАЛИБАНЦИТЕ по старо, го повторија злосторот

Талибанците ги протераа девојчињата од средните училишта, откако испратија наредба дека само момчињата и наставниците мажи можат да се вратат во училниците. За Би-Би-Си дел од нив изјавија дека се […]

ЖАЛНА МАКЕДОНИЈА: Читајте и плачете што дочекавме

Според германскиот весник „Велт“, Македонија била предупредена од Мухамед Наим Аџубсада, шеф на Изборната комисија во Авганистан за нефункционалноста на биометриските читачи. ДА, точно прочитавте, ДИК од Авганистан дојде ред […]

ЛУДНИЦА: Талибанците со куп летала

Талибанците сега поседуваат борбени авиони кои го надминуваат бројот на воздушните сили на најмалку 10 земји на НАТО, меѓу кои и Албанија, Македонија, Црна Гора, Словенија, Исланд, Луксембург, Летонија, Литванија […]

ХУНЗИТЕ ја преземаат Македонија

Лудилото со македонските наследници од Авганистан, започнато од Груевски го продолжува Заев. Ако Груевски им даде државјанства на десетина „антички македонци“, Заев се одлучи да насели стотици граѓани на Авганистан […]

АМЕРИКАНЦИТЕ објавија кој се’ ќе прими бегалци

Земјите од Западен Балкан, освен Србија и Босна и Херцеговина, потпишаа изјава на Стејт департментот на САД во врска со ситуацијата во Авганистан. Покрај Хрватска, Црна Гора, Македонија, Албанија, Словенија […]