ИСЧЕЗНАТИ милиони Македонци во Бугарија, каде се денес?

ДАЛИ БУГАРСКИОТ СТАТИСТИЧКИ ИНСТИТУТ ГИ ФАБРИКУВАЛ И ШТЕЛУВАЛ БРОЈКИТЕ ОД ПОПИСОТ НА НАСЕЛЕНИЕТО Бугарската ирационална и антимакедонска политика повторно исплива на површина и преку последните информации во врска со пописот […]

СКАНДАЛ ЕУ ќе го одобри бугарското вето за Македонија

Европскиот парламент наскоро ќе гласа за Резолуцијата за Извештајот на Eвропската комисија за  Македонија за 2021 година. Како и претходните резолуции, повторно препорачува официјален почеток на пристапните преговори со Македонија […]

ВОНРЕДНИ ВЕСТИ: Официјални резултати, Македонците во пораст, Албанците иселени

МКДенес споделува ВОНРЕДНИ ВЕСТИ за официјалните резултати на Пописот 2021 година, добиени од извори во Државниот завод за статистика. Вкупниот број на резидентни жители во Македонија изнесува помеѓу 1.830.000 и […]

MAKЕДОНИЈА повторно на дното на Балканот по странски инвестиции

Според Народната банка во текот на третиот квартал од 2021 година, вкупните директни инвестиции во земјата бележат нето-приливи од 38,6 милиони евра, како резултат на нето-приливите кај: сопственичкиот капитал (48,4 […]

ПОПИС во БУГАРИЈА: Попишете се Македонци

Започна пописот во соседна Бугарија од 07.09. до 17.09.2021 година преку електронско пребројување, а од 18.09.2021 година преку теренско пребројување по домовите! Македонци и Македонки од цела Бугарија, не само […]

Кои се ХЕРОИТЕ од кризата во Македонија

Австриските пожарникари и волонтери се дефинитивно херои од кризата во Македонија во 2021 година. Таква силна поддршка и добра организација, никогаш не сме очекувале од Австрија. Благодариме за се што […]

СКАНДАЛОЗНА прослава на Мечкин Камен

Ароганцијата и безобразноста на власта во Македонија ги надминува сите граници. На вчерашната прослава на Илинден на месноста Мечкин Камен во Крушево, власта им забранила на граѓаните да се движат […]

ИРИ: Граѓаните разочарани бараат алтернатива

Американскиот Меѓународен републикански институт публикуваше анкета за состојбите во Македонија, спроведена во првиот квартал од 2021 година. Резултатите се неочекувани. Граѓаните очајни и без доверба во политичарите и институциите. Ситуацијата […]