ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН 2021

Живот, Македонија

ЧЕСТИТ ИЛИНДЕН 2021

Тимот на МКДенес, Ви го честита Илинден на сите граѓани на македонската Република и сите Македонци ширум светот.

Македонија го чествува Илинден како независна, суверена и слободна држава. Тоа е всушност Идеалот на Илинден.

Да ја зачуваме државноста, да не дозволиме непрокопсани политичари, да не продаваат во разни шенгени за грст алтани.