СКАНДАЛ ВО БУГАРИЈА: Второто бугарско царство било ВЛАШКО – КУМАНСКО

Бугарската фалсификувана историја од времето на комунистичкиот диктатор Тодор Живков и неговиот луд историчар Божидар Димитров, започна да се распаѓа како кула од карти. Имено, бугарските историчари – фалсификатори, тврдат […]

БУГАРИЈА НА АПАРАТИ: Европјаните 1913 фотографирале ДОМОРОДНИ МАКЕДОНЦИ

За време на Балканските војни, пред официјалната поделба на Македонија на три дела, претставници на европските монархии ја посетиле територијата на која имало огромен број цивилни жртви, со цел да […]

БУГАРСКИТЕ живковистички ТЕЗИ не поминуваат кај Богојески

Неодамна на социјалните мрежи се појави реакција на Петар Богојески, лидер на МК, на тврдењата на Љубчо Георгиевски, лидер на ВМРО НП,  за двослоен идентитет кај Македонците. Богојески во реакцијата […]

(ФОТО) Грчка политичарка „жари и пали“ каде и да се појави, дали е моментно најзгодната политичарка во светот?

Ева Каили е родена на 26 октомври 1978 година во Солун, таа е политичарка на Панеленското социјалистичко движење (ПАСОК). Таткото на Ева, Александрос Каилис, е роден во Истанбул, а мајка […]

БОЖЈО ЧУДО во Солун, мироточи митрата на Свети Димитриј

ЧУДО ВО СОЛУН! Од вчера се случува чудо во Храмот на Свети Димитриј Солунски во Солун. МИРОТОЧИ МИТРАТА НА СВЕТИ ВЕЛИКОМАЧЕНИК ДИМИТРИЈ ВО СОЛУН, ОД ВЧЕРА ВЕРНИЦИ СОБИРААТ СВЕТО МИРО […]