МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ го честиташе Денот на сиромаштијата на три македонски партии

Политичката партија Македонски Концепт или МК достави соопштение до јавноста по повод Светскиот ден за искоренување на сиромаштијата. Почитувани, По повод 17 октомври – Светскиот ден за искоренување на сиромаштијата, […]

СЗО ПРЕДУПРЕДУВА на страшни проблеми!

По завршување на пандемијата на коронавирус, човештвото ќе се соочи со посериозни предизвици од претходно. Тие ќе бидат поврзани со сиромаштија, глад, нееднаквост, болести и климатски промени. Ова го изјави […]

МАШАЛА министер

Власта ги угостува министрите, а не граѓаните. Пример е посветениот министер за правда, господин Бојан Маричиќ кој покрај ручекот, ја изеде и правдата. Вакво буцкосување до сега не е забележано […]

ИPИ: Дojде живoт самo за 1% од грaѓaнитe

Американскиот Меѓународен републикански институт ИРИ публикуваше анкета за состојбите во Македонија, спроведена во првиот квартал од 2021 година. Резултатите се неочекувани. Во поглед на перцепцијата на граѓаните на нивната лична […]