ЗА НАША МАКЕДОНИЈА е новата партија на Бранко Папата

Шпекулациите стануваат реалност, Бранко Црвенковски Папата е при крај со процедурите за формирањето на нова партија. Името на партијата ќе биде „За наша Македонија“, а целокупната логистика ќе ја обезбеди […]

БPAHKOВИСТИТЕ нe зacтанyваа зaд „Taче“, нoва вojна вo CДCM

За времетраењето на претседателскиот мандат на Заев во СДСМ, се случија низа расколи и непријатности во партијата, до степен и поранешниот лидер Бранко Црвенковски истата да ја напушти. „Ова беше […]

БУГАРИЈА во раскол, премиерот за Корун, министерката за Солун

Раскол во новата бугарска влада по македонското прашање. Од една страна новата министерка за надворшени работи на Бугарија Теодора Генчовска, административка од кабинетот на Радев, тврди дека позицијата на Бугарија […]

ТОП ВЕСТ: ЛЕВИЦА се распаѓа на две партии

Левица се дели на две партии, една Левица на Апасиев и втора Социјалистичка Левица на анти Апасиев кадри од партијата? Врие во политичките партии во очи локалните избори 2021 година. […]

РАСКОЛ во СДСМ: Шеќеринска менува дрес!

Долго време во јавноста се шпекулира околу расколот во СДСМ. Особено се актуелизираше тоа прашање по последниот Конгрес на СДСМ. На тој Конгрес беше збришена од СДСМ заменичката на Заев, […]