РАСКОЛ во ВМРО ДПМНЕ

Забава

На истиот начин како на времето се делеше КПЈ, за Тито или за Сталин, сега се случува нов раскол во ВМРО ДПМНЕ!

За Даниела или за Данела си?

Голем дел од членовите и верни на идеологијата на ВМРО застанаа зад Даниел, зашто името не го даваат за некоја како Данела која има погрешно име, сменато под притисок на Унгарија.

Друг дел застанаа зад Данела, зашто им делувало помодерно унгаризирано име!

За кого сте вие, оставете коментар!