ТЕЖОК СКАНДАЛ: Рада дискриминирала вработени во МО одлучи КСДЗ

Вработен во Министерството за одбрана бил вознемируван врз основа на лично својство и општествен статус во областа на работа и работни односи од страна на непосредно претпоставени лица во хиерархиска […]

ШЕЌЕРИНСКА на чело на џаболебарите на народна сметка

Барање за продолжување да се лапаат народни пари за џабе до Собранието доставиле доскорешните вицепремиер за европски прашања Никола Димитров, министерка за образование Мила Царовска, и секако министерка за одбрана […]

НАТО ја отфрли Шеќеринска за амбасадор, нова истрага за двојна архива (документи)

Министерката за одбрана Радмила Шекеринска денеска призна дека нема да биде идниот амбасадор во НАТО, добила црвен картон од таму. Шеќеринска нема траен безбедносен сертификат од НАТО со соодветен степен […]

CKAHДАЛ: Paда кaко Гoца, фopмирала пapтиска полициja вo одбpaна (докyменти)

Нов скандал го тресе Министерството за одбрана, откако вработени во Секторот за поддршка на министерот до медиумите доставија документи за формирана партиска полиција на Шеќеринска со цел да прогонува политички […]

ДКСК со постапка против Рада и Дражо за корупција

Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) согласно законската и подзаконската регулатива, отвара предмети за корупциско однесување на високи државни функционери по допрен глас, без разлика на објавените докази, кои […]

ЗЕКОЛИ јавно прашува што е со аферите на Шеќеринска?

Политичкиот аналитичар Арсим Зеколи со вознемирувачко и многу логично прашање во врска со објавените афери и корупциски скандали на министерот Шеќеринска. На неговата фан страна на ФБ тој прашува зошто […]

ЖECTОКА ВИCTИНА: Кoj гo пензиониpaше „кобpичетo“ Шеќepинска

Радмила Шекеринска ПРИНУДНО ја завршува својата политичка кариера, која трае од деведесеттите години. Заминува со нов надимак, генералите и офицерите на АРМ ја нарекоа „кобричето“, поради нејзината злокобност, уништување на […]

СКАНДАЛ: Шеќеринска против интересите на НАТО, воен договор со Србија

Македонија се приклучува кон ЕУ борбената група HELBROC, која е под директна контрола на Советот на Европската унија и е дел од заедничката безбедносна и одбранбена политика на Унијата, и […]

KOPУПЦИCKА AФЕPA: Шеќepинcка и Дpaжо фатeни cо рацeте вo медoт (дoкумeнти)

Во текот на последните месеци до нас како медиум по електронски пат пристигнаа низа материјали од криминалното работење на различни министерства и агенции, како за министерката Шеќеринска и нејзиниот државен […]