УАПСЕН американец, руски шпион во Пентагон

Поранешниот функционер на Пентагон Џон Мареј Ров е уапсен под сомнение за обид за шпионирање во корист на Русија, соопшти американското Министерство за правда. Според Министерството, осомничениот работел околу 40 […]

БOMБА: Бyгapиja дo Kaмчeв, издpжи Opце ќe влeзeш во Уcтав

Се потврдија информациите дека зад акцијата „Рушење на CJО“ во која дирекно беше вмешан Opце Камчев, стојат бугарските служби, кои се измеќари на pycките. После две години сокривање, веќе си […]

Поминуваат без одговорност, а Македонија плаќа штети

Република Македонија во 2020 година исплатила 330 илјади евра на граѓани кои ги добиле предметите против нашето судство во Стразбур. За споредба, државата како тужена странка која изгубила, во 2018 […]