ГРЦИЈА против БУГАРИЈА, објавија оригинален документ за Македонците

На социјалните мрежи се појави оригинален фототипен документ за ГРЧКИ ПОПИС ОД 1928 –  на кој МАКЕДОНЦИТЕ се ВТОРИ ПО БРОЈ НАЦИОНАЛНО ОПРЕДЕЛЕНИ Под притисок од меѓународната заедница, грчката држава […]

ПАКЕТ за АЛБАНЦИТЕ, па нека изберат, како до сега или граѓански Устав

Македонското население од албанската етничка заедница во Македонија има сериозен проблем да ги артикулира своите потреби, од една страна притиснати од голиот албански етнички шовинизам од друга страна реалниот живот […]

ИСЧЕЗНАТИ милиони Македонци во Бугарија, каде се денес?

ДАЛИ БУГАРСКИОТ СТАТИСТИЧКИ ИНСТИТУТ ГИ ФАБРИКУВАЛ И ШТЕЛУВАЛ БРОЈКИТЕ ОД ПОПИСОТ НА НАСЕЛЕНИЕТО Бугарската ирационална и антимакедонска политика повторно исплива на површина и преку последните информации во врска со пописот […]

(Видео) СТРАШНО СВЕДОШТВО од Бугарија, едно момче не се потпишало како Бугарин, еве како завршило

На социјалните мрежи се појави страшно сведоштво од жена сведок, која била полномошник од Бугарија, задолжена да ги попишува Македонците како Бугари во 1965 година. Таа е очевидец и директен […]

БОГОЈЕСКИ порача: ИНАТ на своја глава, до кога?

На социјалната мрежа фејзбук, Богојески лидер на партијата МКонцепт, коментираше став на граѓанин дека „за инат се ќе направат обратно“ од она што им се кажува за нормално. Богојески напиша: […]

ВЛАДАТА спроведува НОВО ЗЛОСТОРСТВО врз Македонија, смета Богојески

Откако ситуацијата ги надмина и црвените линии, министерот за информатичко општество и администрација си зема за право сам да толкува резултати на попис и да штелува балансери за слободно вработување […]

БОГОЈЕСКИ: Дали ќе отпуштаме Албанци од администрација?

Криминалната Влада на СДСМ и ДУИ изготвила пеколен план за дополнително полнење на администрацијата со „кадри“ на ДУИ, според методологија која сам си ја усогласил министерот за информатичко општество и […]

ТУРСКИ НОЖ во грб на Албанците: Еве колку албански куќи имало на Косово

Турскиот попис на Косово од 1455 година покажува дека во тоа време имало неспоредливо помалку Албанци од Срби. Од сите имиња и презимиња споменати во пописот, 95,88 отсто биле со […]

НОВИ КВОТИ: Албанците бараат права по број на државјани, не резиденти

Правата на етничките заедници да произлегуваат од бројот на државјани наместо според резидентното наеление, бара БЕСА Објавувањето на резултатите од пописот отвора дебата која бара длабинска анализа, вика генералниот секретар […]

ВЛАСТА МОЛЧИ, според пописот во Кичево не смее албанско знаме

Според пописните резултати од Пописот 2021 година, колективните права кои ги уживаа до сега Албанците, треба да бидат укинати по сила на Устав и Закон за употреба на знамиња. Според […]