(Видео) СТРАШНО СВЕДОШТВО од Бугарија, едно момче не се потпишало како Бугарин, еве како завршило

Балкан

На социјалните мрежи се појави страшно сведоштво од жена сведок, која била полномошник од Бугарија, задолжена да ги попишува Македонците како Бугари во 1965 година. Таа е очевидец и директен учесник во злосторството врз македонскиот народ во Пиринска Македонија.

Бабата сведочи дека само за една ноќ, целото село го попишале како Бугари, „од Македонци ги запишавме како Бугари“ – вели таа, а само едно момче не се попиша.

„Страв ми е да говорам за тоа, што се случи со него, го тепаа се додека не се запиша и тој“ – сведочи бугарската попишувачка на наводните Бугари во Пирин.

На овој линк, погледнете видео: