БОГОЈЕСКИ порача: ИНАТ на своја глава, до кога?

Изјави

На социјалната мрежа фејзбук, Богојески лидер на партијата МКонцепт, коментираше став на граѓанин дека „за инат се ќе направат обратно“ од она што им се кажува за нормално.

Богојески напиша:

„ИНАТ НА СВОЈА ГЛАВА! Чудно е како нашиот народ никако да учи од сопствени грешки… да не говориме за туѓи! Па тоа нема шанса!

Кажано НЕ антиквизација, туку активација, тие за инат ДА!

Кажано НЕ грујовизација, туку македонизација, тие за инат ДА!

Кажано НЕ приватизација на партии, ќе настрада државата, тие за инат ДА!

Кажано РЕФОРМИРАЊЕ, за да нема зајаковизирање, тие за инат НЕ!

Кажано НЕ за бојкот на референдум, тие за инат ДА!

Кажано НЕ за исти кадри, тие за инат ДА!

Кажано НЕ за маалски шанкуриња во политика, тие за инат ДА!

Кажано НЕ за бојкот на Попис, тие за инат ДА!

И ШТО ПОСТИГНАВТЕ СО ТОЈ ИНАТ?!?

Го спасивте ли името? Или спречивте ли попис? Или спречивте ли зајковизација? Што, што постигнувате со овој инат?!?

Името отиде курбан, народот отиде курбан, државата за кратко заминува курбан!

И повторно продолжувате…

Сега ви се кажува НЕ за Бугари во Устав, тие за инат ДА!

Сега ви се кажува ДА за граѓански Устав, тие за инат НЕ!

Што мислите, има милиони како мене упорни да ве оправаат?!?

Не бе златни, на крај сите ќе кажат, па е.ете си мајката бре! Кршете глава! И толку ќе биде! Ама вие си знаете!“ – гласи коментарот на Богојески.