СРАМНО: Владата набавува МОРСКА храна за 20.000 евра, вие постете

Свежа и замрзната риба, октопод и морски плодови за 20.500 евра за Владата иако се продлабочува економската криза. Службата за општи и заеднички работи на Владата склучила три договори со […]

СКАНДАЛ: Нови автомобили за Бранко и Ѓорѓе од парите за корона кризата

Државната комисија за спречување на корупција објави скандалозно однесување на власта, која на средина на корона кризата, со парите наменети за набавка на амбулантни возила и лекови за болните, набавила […]

Народни пари лесно се трошат: НАБАВКА ЗА ДОЧЕК на новиот премиер

Службата за општи и заеднички работи ја подновувава владината кујна за новиот премиер, кој во Владата ќе биде дочекан со нов прибор за угостителство – бела техника, нови прибори за […]

ТЕЖОК СКАНДАЛ: ЗАКАНИ на Шеќеринска кон Богојески, замешано воено разознавање

ЗАКАНИ на министерката Шеќеринска кон претседателот на Унијата на Европски Федералисти на Македонија и државен советник во Министерството за одбрана, Петар Богојески! Акцијата за спречување на српското разознавачко подземје во […]

KATACTРОФА ги cнаjде Maкедoнцитe, гpaбеж cо нaбавкaта нa cтpyjaта

Додека Македонија намерно, наводно не може да набави јаглен и мазут за да започне итно производство на струја, криминалците од власта оваа недела набавувале увозна струја по рекордни цени од […]

ЖАЛНА МАКЕДОНИЈА: Читајте и плачете што дочекавме

Според германскиот весник „Велт“, Македонија била предупредена од Мухамед Наим Аџубсада, шеф на Изборната комисија во Авганистан за нефункционалноста на биометриските читачи. ДА, точно прочитавте, ДИК од Авганистан дојде ред […]

Др. Бојан Трајковски реагира на набавката во ФЗО

Доктор Бојан Трајковски реагираше на набавката на луксузни возила за двата директори во Фондот за здравствено осигурување. „Само за потсетување низ Скопје гравитираат 7 амбулантни возила додека фондот за здравство […]