БУГАРИЈА НА КОЛЕНА, оригинална објава за МАКЕДОНЦИТЕ и ИЛИНДЕН

Бугарија е во очај, откако во јавноста се појави оригинална објава од весникот Автономна Македонија, кој се печател во Софија за потребите на македонската заедница и иселеници. Станува збор за […]

ПОТПИШИ петиција за ГРАЃАНСКИ УСТАВ на овој линк

Откако граѓанската иницијатива за Референдум за нов граѓански Устав пристигна на разгледување во Собранието на Македонија, денес започната е on line петиција за собирање на 150.000 граѓански потписи. Граѓаните информираат […]

КОЈ е ЗА Бугари во Устав, тој е ПРОТИВ Илинден, смета Богојески

На официјалната фан страна на лидерот на партијата Македонски Концепт, Петар Богојески објави: „МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ! Кој е ЗА Бугари во Устав, тој е ПРОТИВ македонската Кауза “Македонија на Македонците”! […]

ДИМИТРОВ му одговори на БУЈАР за документот од Бугарија

Откако актуелниот МНР, Бујар Османи јавно објави што потпишал со Бугарија поранешниот колега Никола Димитров во врска со Илинденското востание и Гоце Делчев, имаше драматична осуда од домашната јавност за […]

ЕКСКЛУЗИВНО: Како Русија го задуши Илинден, III дел

Абдул Хамид II, oтоманскиот султан лично сведочи и потврдува, без Pycиja немаше да го задушиме Илинденско востание. Pycиja прва го информира султанот дека во Македонија се подготвува востание и дека […]

ЕКСКЛУЗИВНО: Kaкo Pycиja го зaдyши Илинден, II дел

Абдул Хамид II, oтоманскиот султан лично сведочи и потврдува, без Pycиja немаше да го задушиме Илинденско востание. Pycиja прва го информира султанот дека во Македонија се подготвува востание и дека […]

СКАНДАЛОЗНА прослава на Мечкин Камен

Ароганцијата и безобразноста на власта во Македонија ги надминува сите граници. На вчерашната прослава на Илинден на месноста Мечкин Камен во Крушево, власта им забранила на граѓаните да се движат […]

ЕКСКЛУЗИВНО: Kaкo Pycиja го зaдyши Илинден, I дел

Абдул Хамид II, oтоманскиот султан лично сведочи и потврдува, без Pycиja немаше да го задушиме Илинденско востание. Pycиja прва го информира султанот дека во Македонија се подготвува востание и дека […]