ТРАГЕДИЈА: БУГАРИЈА преку Виктор Шупелков и објави војна на ГРЦИЈА, ќе рушеле споменици

Бугарија бара од Грција да признаат дека ги ослободиле за време на војната и немало бугарски фашистички окупатор. Сето тоа со тврдењето дека Бугарите биле фашисти, па и окупатори, го […]

OГPOMНА ТPAГEДИJA: Maлтpeтиpaн Бyгapин вo Bлaдатa на Македонија

Гoлeма тpaгедија јa пoтpеcе Maкедонија. Oткpиен жив Бyгapин вo Влaдата на Зaeв. Тoj е oд лиcтата малтpeтиpaни Бoлгapи нa Кapaкaчанoв oд cтpaна нa jyгocлавcките влacти нa жална Maкедoниja. Cтанyва збop […]

ОТКРИЕНА причината зошто СДСМ изгуби на локални

Аналитичарите генерализираат доста фактори како клучни за слабиот изборен резултат на почитуваниот СДСМ, особено оние од контото на таа партија. Но што е вистинската причина? Вината била во бугарското школо […]

БУГАРИЈА под вкрстен оган

Бугарија во хаос, од внатрешен и надворешен притисок поради Македонија. Внатрешно се повеќе Бугари разбираат дека водат комплетна погрешна политика кон Македонија и бараат измени, а надворешно САД водат жестока […]

СКАНДАЛ: Антимакедонски плакати во Бугарија

На три дена пред изборите во Бугарија, осамна плакат со контроверзна содржина. На второ место по приоритети е ставена антимакедонската заложба: НЕ за Македонија во ЕУ! Контроверзата да биде поголема, […]

Ероган не погрешил, Бојко не е премиер

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган го пречека поранешниот бугарски премиер Бојко Борисов со две турски знамиња, наместо со турско и бугарско. Но според познавачите на државните протоколи, Ердоган не погрешил. […]