ТРАГЕДИЈА: БУГАРИЈА преку Виктор Шупелков и објави војна на ГРЦИЈА, ќе рушеле споменици

Балкан, Забава

Бугарија бара од Грција да признаат дека ги ослободиле за време на војната и немало бугарски фашистички окупатор. Сето тоа со тврдењето дека Бугарите биле фашисти, па и окупатори, го има само во главите на Грците и нивните ментори кои фалсификуваат историја.

Бугарската фондација наречена Македонија, финансирана од бугарската влада и структури блиски на ГЕРБ на Бојко Борисов, им објавија војна на Грците.

Тие прославија рушење на грчки споменици во Воден, каде замислете имало Бугари ама протерани, со најава дека ништо не е завршено, борбата за бугаризација на Грција продолжува, а ова им било само мал раванш на Грците.

Фондацијата ја раковиди бугарскиот циганин Виктор Стојанов, познат како Вики Шупелката или Шупелков во Македонија.

Тие бараат и тргање на сите грчки споменици и плочи на кои пишува лаги за Бугарија, како тие на кои стои Бугарска фашистичка окупација.

Грција има да ја запомни оваа бугарска шупелка, веќе силно истакната во Македонија по нејзината борба за бугаризација на земјава. Со вакви бугаризатори, веројатно во Македонија и Бугарија ќе исчезнат и тие 5 Бугари кои постојат.