БОГОЈЕСКИ до Маричиќ: Другар, одговори само на едно прашање

Вицепремиерот за европски прашања Бојан Маричиќ, на социјалните мрежи се пофали со брз влез на Македонија во ЕУ, најкасно до 2030 година. На тоа реагираше и европскиот амбасадор во Скопје, […]

МАРИЧИЌ ВО ЕУФОРИЈА – Ова е спектаклот за кој се радува…

Во Брисел денес стартува скрининг процесот,  првата фаза од преговорите со Европската унија. Од денес па се до 27 септември во Брисел ќе има состаноци од областите и поглавјата од Кластерот […]

ХАЈРЕДИНИ го „уби“ Маричиќ во една реченица

Поранешниот министер за финансии на Република Македонија, Џевдет Хајредини го „уби“ актуелниот наводно вицепремиер за европски интеграции Боки Маричиќ. Имено, Боки Маричиќ во врска свирењето и понижувањето на македонскиот јазик […]

ПОЕНТА НА ДЕНОТ со оставката на авторите БУКИ и БОКИ

ПОЕНТА НА ДЕНОТ Францускиот предлог за решавање на бугарското прашање во Македонија не постои! Тоа не е француско, тоа е македонско – бугарско масло кое прегоре пред да се употреби! […]

МАШАЛА министер

Власта ги угостува министрите, а не граѓаните. Пример е посветениот министер за правда, господин Бојан Маричиќ кој покрај ручекот, ја изеде и правдата. Вакво буцкосување до сега не е забележано […]